Het team achter Quinn Novak: James

door K.G.


"Today is boring!" Gelijk heeft hij, de vertaler van Lucky Luke, Alex en De Grote Zeeslagen. Had hij dan liever in een andere tijd geleefd?


"Ja. Het maakt niet eens veel uit welke tijd. Als het er maar een is zonder auto's of vliegtuigen. Een tijd waarin de mensen nog écht reisden, met paarden of schepen. Nu gaat alles veel te snel. Willen we iets weten? Internet. Hoeveel mensen kijken nog met verwondering naar de sterren of vogels in de tuin? Ik heb enorm veel bewondering voor gasten als David Attenborough, die op een gezegende leeftijd nog altijd met de verwondering van een kind van tien naar de wereld om zich heen kunnen kijken."


Naast de natuur heeft de auteur van De Maankoning nog een passie: geschiedenis.


"Ik sta altijd versteld van de bouwkunst van de mens. De piramides, de kastelen en kathedralen... Tijdens de research voor De Maankoning heb ik uren in de kastelen van de Sprookjeskoning rondgelopen. Ik heb de catacomben in Parijs bezocht, Venetië, Brugge..."


James heeft de sites in het album inderdaad allemaal bezocht. Zijn schrijfkamer in zijn geliefde Oar House ligt volgestouwd met boeken over alle mogelijke onderwerpen.


"Tja, schrijver zijn, hè. Als je een verhaal vertelt, is er meer dan het luik geschiedenis alleen. Om naar het Königshaus am Schachen (de berghut van Lodewijk II, K.G.) te gaan, moet je bijvoorbeeld door de Partnachkloof trekken. Een prachtig stukje natuur. Echt de moeite om daar even stil te blijven staan en gewoon rond te kijken."


Hij heeft toch iets van David Attenborough in hem.


"Eerder van een kind van tien!" lacht


Ik pols voorzichtig of er al een tweede deel in voorbereiding is.


"Ja, maar ik probeer nog uit te vogelen hoe ik naar het wrak van de Titanic kan duiken."


Hij meent het nog ook.


K.G.


#jamesvandermeersch #catacombesdeparis #quinnnovak #demaankoning

236 keer bekeken