De held van het verhaal


Quinn Novak is fotograaf voor Timeline magazine. De redactie van dit maandblad voor de geschiedenisfanaat is gevestigd in het Parijse La Défense. Quinn, die aan het hoofd staat van de afdeling Timeline expeditions, wordt eropuit gestuurd om beelden te schieten van zowat alle belangrijke historische ontdekkingen en opgravingen.

Wanneer hij niet aan de andere kant van de wereld fotoreportages aan het maken is, vind je hem meestal terug bij een van de boekenstalletjes langs de Seine. Quinn verzamelt immers oude en zeldzame werken, net zoals zijn moeder dat deed toen ze nog leefde.

Hij heeft een Engelse voornaam en een Tsjechische familienaam. Op zich is dat niet zo bijzonder voor iemand die in een wereldstad als Parijs woont, maar het verhaal van zijn ouders is dat wel. Na de Tweede Wereldoorlog had zijn vader geen familie meer. Zijn ouders waren omgekomen in de concentratiekampen, zijn broer en zussen waren verdwenen, en hij leefde op straat. Hij trok van het ene dorp naar het andere, op zoek naar werk en ging op een bepaald moment aan de slag als berggids in Zwitserland. Daar leerde hij Quinns moeder, een studente archeologie, kennen. Hij ging met haar mee naar Parijs, waar hij fotograaf werd en Quinns moeder aan de Sorbonne haar studies afwerkte. Daarna hebben ze de hele wereld rondgereisd. Zowat iedere schoolvakantie kampeerde Quinn wel ergens in de buurt van een kasteel of een ruïne. De passie voor geschiedenis kreeg hij mee van zijn moeder, de techniek om mooie foto’s te maken, leerde Quinn van zijn vader. Al bij al had hij een gelukkige jeugd en later maakte Quinn van zijn passies zijn beroep.

Zelf is hij echter nooit in het huwelijksbootje gestapt, en hij heeft ook geen vriendin. Als je veel reist, is zoiets moeilijk. Quinn is een eenzaat, maar ook die kunnen worden geraakt door de pijlen van Cupido...
#quinnnovak #patrickvanoppen #jamesvandermeersch #demaankoning #timelineexpeditions

179 keer bekeken